Szinergiamenedzsment

A vállalatok működése gyakorta rejteget még feltáratlan értékeket. Minél többféle terméket/szolgáltatást nyújt egy cég az ügyfeleinek, minél többféle üzleti tevékenységgel foglalkozik, minél szerteágazóbb a partnereivel való üzleti kapcsolatrendszere, annál valószínűbb, hogy ilyen rejtett értékek vannak a cégben. Ezek neve: szinergia. Amikor az egyedi értékek együtt többet érnek, mint a külön-külön vett értékük egyszerű (’számtani’) összege.

A magyar vállalatok egy része tudatosan keresi ezen szinergiákat, és tudatosan igyekszik kihasználni őket, mert ily módon általában sokkal kevesebb ráfordítás árán lehet jelentős üzleti eredményeket, eredményjavulásokat elérni, mint amikor sok-sok pénzt áldoznak beruházásokra. A vállalatok más része viszont gyakorta csak szeretné ezeket a szinergiákat megkeresni és kiaknázni. Ebben segít a szinergiamenedzsment.

Szinergiamenedzsment tanácsadás – Mi tartozik ide?

Szinergiamenedzsmenttel a tanácsadói szektorban kevesen foglalkoznak, mert igen speciális tudást igényel. Mi ebben is tudunk Önnek segíteni.

A szinergiamenedzsment projektmenedzsment tanácsadási szolgáltatásaink közé az alábbiak tartoznak:

  • egy vállalatban, avagy vállalatcsoportban rejlő (ún. ’belső’) szinergiák elemzése, feltárása, értékelése;
  • vállalatok között rejlő (ún. ’külső’) szinergiák elemzése, feltárása, értékelése;
  • a feltárt szinergiák kiaknázására vonatkozó akcióterv kidolgozása;
  • az elfogadott akcióterv végrehajtásának menedzselése avagy a végrehajtás során ’monitorálás’, támogatás;

A szinergiamenedzsment során alkalmazott módszerek, eljárások tekintetében a való világ működése során már sikeres, bizonyítottan jól működő eljárásokat és módszereket tudunk ajánlani, és az Ügyfél igényeinek megfelelően ’testre szabni’.